2016 - Bernhard Huber - Alte Reben Spätburgunder

  • Wijnhuis: Bernhard Huber
  • Druif: Spätburgunder
  • Gebied: Baden
  • Jaar: 2016
  • Stijl: Deze Spätburgunder is gemaakt van tussen de 20 en 40 jaar oude wijnstokken, van verschillende GG wijngaarden. De wijn heeft een fruitige neus(bessen, bramen) met een vleugje vanille. In de mond ontmoeten intense fruitsmaken de tonen van specerijen en donkere chocola. Deze prachtige Spätburgunder kan zeker goed ouderen!
    Weingut Bernhard Huber maakt volgens velen de grootste rode wijnen (Spätburgunder) van Duitsland. De kwaliteit van de wijnen zijn zo hoog, dat ze vergeleken mogen worden met de grote Bourgognes.
    Vrijwel uit het niets bouwde Huber zijn bedrijf op in Malterdingen, op dezelfde plaats waar cisterciënzer monniken uit de Bourgogne zeven eeuwen tevoren hun eerste pinot noir hadden aangeplant. In 1987 begon hij zelf te bottelen en zou zich nadien al snel ontpoppen als een pionier voor pinot noir. Hij deed dat door wijnen te maken die niets meer te maken hadden met het tot dan toe twijfelachtige Duitse rood, maar die zich met de wereldtop konden meten. Hij vervulde zodoende een voorbeeldrol. Tal van andere producenten hebben zich door hem als leermeester laten inspireren en adviseren. De bodem van deze wijngaarden bestaat uit ‘Muschelkalk’, een kalkrijke ondergrond die ook de Bourgogne zo uniek maakt. 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen