2017 - Emrich-Schönleber, Halenberg GG

  • Wijnhuis: Emrich-Schönleber
  • Druif: Riesling
  • Gebied: Nahe
  • Jaar: 2017
  • Stijl: Emrich-Schönleber, die echt aan de top van Duitsland staat, maakt twee wijnen van Grosse Lage wijngaarden. Dit is zijn top grand cru de Halenberg. Harde kwartsiet en blauwe leisteen zijn hier de bodem die de diepe minrealiteit meegeven. Dit is een wijn die de komende 20 jaar alleen maar beter wordt. Verfijning, precisie en mineraliteit!
    De Frühtau is de tweede selectie van de wijngaard Frühlingsplatzchen. Een wijngaard met rotschiefer bodem, rode leisteen. Deze geeft een vrij aromatische en kruidige stijl riesling. Helemaal droog maar wat rijper en bloemiger dan de Halgans riesling.
    Het weingut Emrich-Schönleber bestaat sinds midden 18e eeuw en wordt momenteel gerund door Frank Schönleber. Hij bezit 20 hectare wijngaarden waaronder de twee fantastische wijngaarden ‘Frühlingsplätzchen’ en ‘Halenberg’. Beide door de VDP aangemerkt als Grosse Lage, waar weingut Emrich-Schönleber sinds 1994 lid van is. In de wijngaarden van het plaatsje Monzingen heeft Frank meer dan 85% Riesling aangeplant. De rest is Grauer Burgunder en Weisser Burgunder. De toonaangevende wijngidsen in Duitsland beoordelen Weingut Emrich-Schönleber unaniem als een wijnmaker van wereldklasse! 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen