2018- Bassermann-Jordan, Weisserburgunder

 • Wijnhuis: Bassermann-Jordan
 • Druif: Weisserburgunder
 • Gebied: Pfalz
 • Jaar: 2018
 • Stijl: 

  Geheimer Rat. Dr. von Bassermann-Jordan is gevestigd in de Pfalz, zij bezitten 49 hectare wijngaarden in de plaatsen Forst, Deidesheim en Ruppertsberg. De geschiedenis van Geheimer Rat Dr. Von Bassermann-Jordan gaat tot ruim 300 jaar terug. Dr. von Bassermann-Jordan is een van de wijnboeren die de Pfälz in kwalitatief opzicht op de kaart heeft gezet. In hun legendarische wijnkelder worden de wijnen bewaard vanaf 1811. In de kelders in Deidesheim zijn veel amfora’s gevonden uit de Romeinse tijd. Het unieke wijnetiket is ontworpen door Alois Balmer in 1905, dit wijnetiket staat louter op de flessen gemaakt van eigen wijngaarden op de beste locaties.

  De Burgunder-druivenrassen worden door V. Bassermann-Jordan bewust aangeboden zonder een locatie beschrijving, omdat bij deze wijnen het variëteitskarakter van de wijnstokken op de voorgrond staat.
  Deze perfect gerijpte druiven zijn zacht geperst en gekoeld gefermenteerd. Na de gisting blijft de jonge wijn 5 maanden op zijn droesem en vindt 1 keer per week battonage plaats. In de neus heeft de wijn bloemenaroma’s en tonen van peer en ananas. Het palet is fris en elegant.
  De wijngaarden worden vooral gekenmerkt door zandsteen met plaatselijk wat klei, kalk en löss.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen