2019 - Fürst, GG Centgrafenberg Spätburgunder

  • Wijnhuis: Fürst
  • Druif: Spätburgunder
  • Gebied: Franken
  • Jaar: 2019
  • Stijl: Paul Fürst uit Franken is één van Duitslands beroemdste rode wijnproducenten. Deze icoon van de rode Spätburgunder heeft een geheel nieuwe kwaliteitsstandaard neergezet. Zijn elegante Pinot Noir wijnen hebben een uniek handschrift waarin subtiele fijngevoeligheid prachtig is verweven met een zo duidelijk mogelijk wijngaardkarakter. De wijngaarden van de noordelijke wijnregio Franken zijn grotendeels aan de oevers van de Main gesitueerd. Deze rivier stroomt hier in de vorm van een grote W door het landschap. Het uiterste westen van deze regio bestaat uit de zogenaamde Mainviereck. Hier vormt rode wijnbouw een eeuwenoude traditie.

    De huidige bezitter Paul studeerde aan de wijnbouwuniversiteit van Geisenheim totdat hij op 21-jarige leeftijd, door de ziekte van zijn vader, zijn studie moest onderbreken om de dagelijkse leiding van het ouderlijke familiewijngoed op zich te nemen.

    De wijngaard Centgrafenberg is één van de mooiste wijngaarden van Fürst en in kwantitatieve zin ook de belangrijkste voor zijn hoog niveau wijnen. De bodem bestaat uit roodkleurig bondzandsteen en heeft een hoog kalkgehalte, wat ideaal is voor de druivensoorten die behoren tot de Pinot-familie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen