2021 - August Kesseler, Daily August Riesling

 • Wijnhuis: August Kesseler
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Rheingau
 • Jaar: 2021
 • Stijl: August Kesseler zit in het uiterste westen van de Rheingau. Het wijnhuis bezit 34 hectare aan wijngaarden in de prachtig uitziende dorpen Assmannshäusen, Lorch en Rüdesheim. Rheingau ligt ten westen van de stad Mainz. Er is geen enkel gebied dat zo een hoog percentage aan riesling heeft aangeplant, bijna 80%. Alleen het westelijke puntje bij Assmannshäusen wordt gedomineerd door de Spätburgunder, dit is de beste plek in de Rheingau voor het verbouwen van deze druif. De wijnstokken staan geplant op de steile hellingen met uitzicht op de rivier die Rijn.
  Het wijnhuis is opgericht in 1924. Het bedrijf wordt door 3 krachten aangestuurd. Simon en Max maken samen de wijn, maar de echte leiding is in handen van August Kesseler. August nam toen hij 19 was de bedrijfsvoering over van zijn ouders. Er werd toen vooral de focus gelegd op bulkwijn. Al snel besloot August om zich meer bezig te houden met het maken van kwaliteitswijnen.
  De naam ‘Daily August’ is ontstaan doordat August zelf nog elke dag in de wijngaarden te vinden is. 
  In de geur heeft de wijn elegante citrus aroma's van citroen tot grapefruit. Naast deze frisse tonen bezit deze wijn ook een heerlijk aroma van exotisch fruit zoals abrikoos, passievrucht en mango. De smaak is droog met crispy zuren en zweem van restzoet. In de afdronk blijf je de frisheid van de citroen proeven. 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen