2019 - Georg Breuer - GB Rouge Spätburgunder

 • Wijnhuis: Georg Breuer
 • Druif: Spätburgunder
 • Gebied: Rheingau
 • Jaar: 2019
 • Stijl:

  De basis van de kwaliteitspiramide, maar wel volgens dezelfde ‘regels’ geproduceerd als het hogere werk. De pinot noir krijgt een lichte houtrijping op grote houten vaten (grotendeels gebruikt) om vooral de lichte, fruitige aroma's van de druif op de voorgrond te krijgen/houden.

  Georg Breuer hoort tot de absolute top in de Rheingau! Het wijnhuis is opgericht in 1880 en sinds begin 20e eeuw in beheer van de familie Breuer. Het was vooral Bernard Breuer, zoon van Georg, die vanaf de jaren tachtig een dusdanige kwaliteit wist te produceren dat het domein internationaal hoog in aanzien kwam te staan.

  Op dit moment wordt het wijnhuis gedirigeerd door Theresa Breuer. Ze beschikt over 34 hectare aan wijngaarden, waarvan 27 in Rüdesheim en 7 in Rauenthal (en een klein beetje in Lorch). Ruim 60% bevindt zich op steile hellingen, waaronder wijnen op de Berg Schlossberg, Berg Rottland, Berg Roseneck en de Nonnenberg.

  Breuer is een echte riesling specialist, maar ze maakt ook zeer delicate spätburgunders. Weingut Georg Breuer staat vooral bekend om de elegantie, de gastronomische inzetbaarheid en het bewaarpotentieel van zijn wijnen. Het zijn schone, transparante wijnen met een geheel eigen stijl. Aan de basis daarvan liggen de natuurvriendelijke, ambachtelijke werkwijze en de laag gehouden rendementen. De gemiddelde opbrengst bedraagt 45 hl/ha, bij de topwijngaarden is dat 15-25 hl/ha.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen