2016 - Riffel, Silvaner 'Reserve'

 • Wijnhuis: Riffel
 • Druif: Silvaner
 • Gebied: Rheinhessen
 • Jaar: 2016
 • Stijl:

  De kleur is goudkleurig in het glas en hij heeft aroma’s van vanille en kamille. Een vleugje tijm en witte perzik geven extra spanning aan de wijn. Soms komt de gedachten van versgebakken appeltaart naar boven. De wijn is complex en heeft een lange complexe afdronk. Een heerlijke smaakervaring!

  De Silvaner komt van de Scharlachberg en de Bubenstuck op de Binger Rochusberg. De bodem bestaat uit kwartsiet en lössleem. Deze bodem geeft de wijn mineraliteit en romigheid. De volledig rijpe druiven worden met de hand ontsteelt en 14 dagen gefermenteerd. De wijn rijpt op nieuwe barriques waar hij een jaar lang op zijn droesem ligt.

  
Carolin en Erik Riffel zijn sinds 2005 eigenaar van weingut Riffel. Ze hebben tegenwoordig 13 hectare en hebben zich helemaal toegelegd op de wijnbouw. Het domein bevindt zich bij de Binger Rochusberg, een rots strook die rijk is aan kwartsiet en zich uitstrekt van het Taunus gebergte tot aan de Hunsrück. Riffel mag zich rekenen tot één van de betere van de streek en vooral de frisheid, de toets van vuursteen en elegantie zijn opvallend. Bij Weingut Riffel werkt men sinds 2009 op Biodynamische wijze.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen