2018- Bassermann-Jordan, Öllberg GG Spätburgunder

 • Wijnhuis: Bassermann-Jordan
 • Druif: Spätburgunder
 • Gebied: Pfalz
 • Jaar: 2018
 • Stijl: 

  Geheimer Rat. Dr. von Bassermann-Jordan is gevestigd in de Pfalz, zij bezitten 49 hectare wijngaarden in de plaatsen Forst, Deidesheim en Ruppertsberg. De geschiedenis van Geheimer Rat Dr. Von Bassermann-Jordan gaat tot ruim 300 jaar terug. Dr. von Bassermann-Jordan is een van de wijnboeren die de Pfälz in kwalitatief opzicht op de kaart heeft gezet. In hun legendarische wijnkelder worden de wijnen bewaard vanaf 1811. In de kelders in Deidesheim zijn veel amfora’s gevonden uit de Romeinse tijd. Het unieke wijnetiket is ontworpen door Alois Balmer in 1905, dit wijnetiket staat louter op de flessen gemaakt van eigen wijngaarden op de beste locaties.
  Ölberg en zijn beschermde perceel ‘Hart’ liggen aan de noordelijke rand van het district Königsbach, op de grens met Ruppertsberg. De bodem wordt hier gekenmerkt door een hoog gehalte aan gekleurd bundsandstein en kalksteen. Dit zijn ideale omstandigheden voor Spätburgunder. De wijngaarden staan op het oost-zuidoosten en liggen direct onder het bos. Dit leidt ertoe dat het ’s nachts koeler is, wat de fijne fruitigheid en lichte zuurgraad van de Spätburgunder benadrukt.
  De wijn is opgevoed op Frans eiken vaten en toont een intense, paarse kleur. In de neus voornamelijk fris rood fruit met een fijn houtaroma. En heerlijke kruidigheid en een verfijnde ziltige afdronk.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen