2018 - Griesel, Grande cuvée Exquisit zero dosage

 • Wijnhuis: Griesel
 • Druif: Chardonnay, Weisser Burgunder, Spätburgunder 
 • Gebied: Hessische Bergstrasse
 • Jaar: 2018
 • Stijl:

  In 2013 kocht het investeerderspaar Streit het staatsdomein in Bensheim aan de Hessische Bergstraße en richtte in het historische gebouw met een gewelfde kelder het mousserende wijnhuis Griesel & Compagnie op. Als keldermeester namen ze de toen 30-jarige Niko Brandner in dienst. Nadat hij zijn carrière als bankier was begonnen, veranderde hij van baan en deed na zijn studie wijnbouw in Neustadt eerst praktijkervaring op in de kelder van wijnhuis Fürst in Bürgstadt en later met Sektpopp Volker Raumland. Vrijwel direct werd Niko Brandner in één adem genoemd met Volker Raumland en Mathieu Kauffmann als het gaat om kwaliteit van Duitse mousserende wijn.

  Het geheim van succes? Volledige focus op de productie van mousserende wijn, alles handgeplukt, zachte persing en voldoende tijd in de kelder totdat de most spontaan is gefermenteerd en geklaard. De combinatie van houten en roestvrijstalen vaten doet de rest om complexe cuvées te creëren, die vervolgens worden verfijnd d.m.v. traditionele gisting op fles. 

  Geen zwavel, geen suiker en eigen gisten. Deze sekt heeft een minerale en expressieve neus met een noot- en giftig aroma, appel en brioche. Een zeer aangenaam mondgevoel met licht rokerige en kruidige tonen. Met een zeer fijne en langaanhoudende mouse heeft hij veel diepgang. Daarnaast een minerale ondertoon en een zeer lange complexe afdronk 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen