2019- Bassermann-Jordan, Pithium

 • Wijnhuis: Bassermann-Jordan
 • Druif: Gewürztraminer & Grauburgunder 
 • Gebied: Pfalz
 • Jaar: 2019
 • Stijl: 

  Geheimer Rat. Dr. von Bassermann-Jordan is gevestigd in de Pfalz, zij bezitten 49 hectare wijngaarden in de plaatsen Forst, Deidesheim en Ruppertsberg. De geschiedenis van Geheimer Rat Dr. Von Bassermann-Jordan gaat tot ruim 300 jaar terug. Dr. von Bassermann-Jordan is een van de wijnboeren die de Pfälz in kwalitatief opzicht op de kaart heeft gezet. In hun legendarische wijnkelder worden de wijnen bewaard vanaf 1811. In de kelders in Deidesheim zijn veel amfora’s gevonden uit de Romeinse tijd. Het unieke wijnetiket is ontworpen door Alois Balmer in 1905, dit wijnetiket staat louter op de flessen gemaakt van eigen wijngaarden op de beste locaties.

  Voor deze wijn worden de druiven van Gewürztraminer en Grauburgunder op een antieke manier gerijpt in een kleipot. De druiven komen uit verschillende locaties rond Deidesheim en Ruppertsberg waar zij met de hand worden geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Na een tweede selectie worden de druiven in klei-amforen geplaatst waar een spontane vergisting plaatsvindt. Het lange contact met de hele druiven geeft de wijn niet alleen een intense structuur maar ook een overvloed van smaken die typisch zijn voor de 2 druiven. De wijn wordt niet gefilterd en er wordt geen zwavel toegevoegd.
  Tonen in de neus van roos, lychee en kruiden. De smaak is zeer elegant, volledig droog en een aangename tanninestructuur.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen