2019- Bassermann-Jordan, Ruppertsberg Spätburgunder

 • Wijnhuis: Bassermann-Jordan
 • Druif: Spätburgunder
 • Gebied: Pfalz
 • Jaar: 2019
 • Stijl: 

  Geheimer Rat. Dr. von Bassermann-Jordan is gevestigd in de Pfalz, zij bezitten 49 hectare wijngaarden in de plaatsen Forst, Deidesheim en Ruppertsberg. De geschiedenis van Geheimer Rat Dr. Von Bassermann-Jordan gaat tot ruim 300 jaar terug. Dr. von Bassermann-Jordan is een van de wijnboeren die de Pfälz in kwalitatief opzicht op de kaart heeft gezet. In hun legendarische wijnkelder worden de wijnen bewaard vanaf 1811. In de kelders in Deidesheim zijn veel amfora’s gevonden uit de Romeinse tijd. Het unieke wijnetiket is ontworpen door Alois Balmer in 1905, dit wijnetiket staat louter op de flessen gemaakt van eigen wijngaarden op de beste locaties.
  De druiven van deze ortswein zijn afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Ruppertsberg. Deze worden allemaal gekenmerkt door verweerde rode zandsteenbodems. Afhankelijk van het perceel kan er nog wat klei-, löss en kalk in de bodem aanwezig zijn. 

Het klimaat rond Ruppertsberg is ideaal voor het verbouwen van elegante wijnen van de bourgogne-variëteiten. De wijngaarden krijgen veel zonlicht. En daarnaast koelen de druiven in de nacht goed af door de vlakke, lichte bodems. Hierdoor ontstaat een Spätburgunder die zowel kracht als finesse heeft. De wijn krijgt een opvoeding op gebruikte vaten.

  Deze Ruppertsberg Spätburgunder heeft tonen van kersen, bessen en een heerlijke kruidigheid. Hij is elegant in de mond met fijne tannines en een subtiele zuurgraad. Daarnaast krijg je een afdronk met een prachtige lengte.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen