2019 - Rings, Calcaire blanc de noir - Spätburgunder

  • Wijnhuis: Rings
  • Druif: Spätburgunder
  • Gebied: Pfalz
  • Jaar: 2019
  • Stijl:

    Weingut Rings is in 2001 opgericht door de broers Steffen & Andy en zijn hard op weg om bij de top van Duitsland te horen (4.5 sterren in Vinum, beste rode wijn collectie in de Eichelmann 2021).

    Het wijnhuis is gevestigd in Freinsheim, ten westen van Ludwigshafen. Omgeven met wijngaarden die variëren tussen zand, kalksteen en terrarossa. Ze hebben focus op drie stijlen wijn: riesling, spätburgunder & Franse variëteiten zoals cabernet en syrah.

    Deze blanc de noir van 100% Spätburgunder druiven. De druiven komen van wijnstokken met een kalksteenbodem in de twee Premier Crus wijngaarden: Kallstadter Steinacker en Kalkofen.

    De druiven worden als hele tros geperst, spontaan gefermenteerd en volledig zonder zwavel gerijpt in tonneauxvaten en roestvrijstalen vaten. In totaal zijn er bij 2.700 flessen.

    In de neus maakt hij direct indruk. Hij is ontzettend helder, mineraal en ziltig. Er zijn ook delicate rokerige tonen van vuursteen, lichte tabak, brioche en wat zuurdesem. Daarnaast tonen van grapefruit, kersenbloesem, rode bes en citroen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen