2020 - Aufricht, Krähen Spätburgunder

 • Wijnhuis: Aufricht
 • Druif: Spätburgunder
 • Gebied: Baden - Bodensee
 • Jaar: 2020
 • Stijl: 

  Fijne aroma’s van zure kersen en wilde bessen. In de neus geuren van fris fruit, limoenzout en tabak. Hij is sappig in de mond, heeft gepolijste tannines en frisse zuren. Modern, zijdezacht en elegant. Je proef donker kersenfruit en limoenkruiden in de afdronk!

   

  70 jaar geleden legde Josef Aufricht de basis voor een modern wijnbouwgebied dat al snel, ook buiten de regio, bekend werd. Hij heeft zijn kennis en passie voor wijnbouw niet alleen door gegeven aan zijn twee zoons, maar ook aan zijn kleinkinderen. Het wijnhuis ligt op een idyllische en afgelegen locatie in het beschermde natuurgebied van Meersburg met een prachtig uitzicht op de Bodensee. Aufricht ligt officieel in het wijngebied Baden alleen een iets zuidelijk deel daarvan: de Bodensee.
  De Bodensee is goed voor een derde van het totale zoetwaterreservoir van Duitsland. Aan de overkant zie je de sneeuwgletsjers van de Zwitserse Alpen liggen. Een oude gletsjer heeft ooit kalksteen verpulverd en opgestuwd tot een heuvelrug van löss met sedimenten van graniet. Hier wordt geprofiteerd van de klimatologische omstandigheden van het bergklimaat. Het is hier koeler dan in de rest van Baden doordat de wijngaarden hoger liggen en door de temperende werking van de Bodensee.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen