2020 - Griesel, sekt blanc de blancs

  • Wijnhuis: Griesel
  • Druif: Weissburgunder & Chardonnay
  • Gebied: Hessische Bergstrasse
  • Jaar: 2020
  • Stijl:

    In 2013 kocht het investeerderspaar Streit het staatsdomein in Bensheim aan de Hessische Bergstraße en richtte in het historische gebouw met een gewelfde kelder het mousserende wijnhuis Griesel & Compagnie op. Als keldermeester namen ze de toen 30-jarige Niko Brandner in dienst. Nadat hij zijn carrière als bankier was begonnen, veranderde hij van baan en deed na zijn studie wijnbouw in Neustadt eerst praktijkervaring op in de kelder van wijnhuis Fürst in Bürgstadt en later met Sektpopp Volker Raumland. Vrijwel direct werd Niko Brandner in één adem genoemd met Volker Raumland en Mathieu Kauffmann als het gaat om kwaliteit van Duitse mousserende wijn.

    Het geheim van succes? Volledige focus op de productie van mousserende wijn, alles handgeplukt, zachte persing en voldoende tijd in de kelder totdat de most spontaan is gefermenteerd en geklaard. De combinatie van houten en roestvrijstalen vaten doet de rest om complexe cuvées te creëren, die vervolgens worden verfijnd d.m.v. traditionele gisting op fles. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen