2021 - August Kesseler, Daily August Spatburgunder

  • Wijnhuis: August Kesseler
  • Druif: Spätburgunder
  • Gebied: Rheingau
  • Jaar: 2021
  • Stijl: August Kesseler zit in het uiterste westen van de Rheingau. Het wijnhuis bezit 34 hectare aan wijngaarden in de prachtig uitziende dorpen Assmannshäusen, Lorch en Rüdesheim. Rheingau ligt ten westen van de stad Mainz. Er is geen enkel gebied dat zo een hoog percentage aan riesling heeft aangeplant, bijna 80%. Alleen het westelijke puntje bij Assmannshäusen wordt gedomineerd door de Spätburgunder, dit is de beste plek in de Rheingau voor het verbouwen van deze druif. De wijnstokken staan geplant op de steile hellingen met uitzicht op de rivier die Rijn.
    Het wijnhuis is opgericht in 1924. Het bedrijf wordt door 3 krachten aangestuurd. Simon en Max maken samen de wijn, maar de echte leiding is in handen van August Kesseler. August nam toen hij 19 was de bedrijfsvoering over van zijn ouders. Er werd toen vooral de focus gelegd op bulkwijn. Al snel besloot August om zich meer bezig te houden met het maken van kwaliteitswijnen.
    De naam ‘Daily August’ is ontstaan doordat August zelf nog elke dag in de wijngaarden te vinden is. De Spätburgunder komt van stokken met zeer lage rendementen. Dit geeft de wijn veel concentratie en rijpheid. Ook mede door de houtopvoeding en het goede en warme jaar.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen