2021 - Bercher, Spätburgunder rosé

 • Wijnhuis: Bercher
 • Druif: Spätburgunder
 • Gebied: Baden
 • Jaar: 2021
 • Stijl: 
  De geschiedenis van de familie Bercher gaat terug tot 1457. Oorspronkelijk gevestigd in Zwitserland, maar na de 30-jarige oorlog vertrok het gezin naar de Kaiserstuhl. Al meer dan 300 jaar is het pittoreske stadje Burkheim de thuisbasis van deze traditionele wijnboerenfamilie. 
  Weingut Bercher combineert moderne wijnbouwtechnieken met traditie, om zo constant de hoogste kwaliteit wijn te kunnen maken. 

  De Kaiserstuhl is een oude vulkaan in het zuidelijkste wijnbouwgebied van Duitsland: Baden. Het klimaat is hier mediterraan. De bodem -uiteraard- vulkanisch. Tiffriet is het gesteente dat veel weg heeft van het bekendere gesteente graniet. De pH waarde is laag, de bodem stenig met een goede drainage, en een flinke wind die richting het zwarte woud waait. Ideale omstandigheden om grootse wijnen te produceren. Behalve massa, body en kracht bezitten alle wijnen zout, mineralen en zuren om zo een fantastische spanning te creëren, zelfs bij de Grauburgunder die soms wat mollige wijnen geven. Weingut Bercher staat dan ook bekend om de fantastische Grauburgunders, die niet onder doen voor de Spätburgunders van dit weingut.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen