2021 - Rings, Felsenberg GG Spätburgunder

 • Wijnhuis: Rings
 • Druif: Spätburgunder
 • Gebied: Pfalz
 • Jaar: 2021
 • Stijl:

  Weingut Rings is in 2001 opgericht door de broers Steffen & Andy en zijn hard op weg om bij de top van Duitsland te horen (4.5 sterren in Vinum, beste rode wijn collectie in de Eichelmann 2021). 

  De Felsenberg is een single vineyard, gelegen in het natuurreservaat van de ‘Berntal’-vallei. Deze vallei is omgeven door een natuurlijke muur van kalksteen. De hele wijngaard, met een tertiaire kalksteenbodem, ligt op het zuiden. In 2011 hebben ze dit oude, bijna vergeten, stuk grond een nieuw leven ingeblazen en hier Bourgondische Pinot Noir-klonen geplant. Er wordt handmatig geoogst en er vindt een tweede sortering plaats in de wijnmakerij. De wijn rijpt op nieuwe en gebruikte barriques. Het is een elegante stijl Spätburgunder met in de neus een delicate bloemengeur, wat viooltjes en een vleugje aalbes. De wijn is puur, pittig en levendig met aroma’s van frambozen, zure kersen een zwarte bes. Hij heeft een lange, fluweelzachte afdronk

  Weingut Rings is gevestigd in Freinsheim, ten westen van Ludwigshafen. Omgeven met wijngaarden die variëren tussen zand, kalksteen en terrarossa. Ze hebben focus op drie stijlen wijn: riesling, spätburgunder & Franse variëteiten zoals cabernet en syrah.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen