2022 - Aufricht, Chardonnay 'Kalkbrunnen'

 • Wijnhuis: Aufricht
 • Druif: Chardonnay
 • Gebied: Baden - Bodensee
 • Jaar: 2022
 • Stijl: 
  70 jaar geleden legde Josef Aufricht de basis voor een modern wijnbouwgebied dat al snel, ook buiten de regio, bekend werd. Hij heeft zijn kennis en passie voor wijnbouw niet alleen door gegeven aan zijn twee zoons, maar ook aan zijn kleinkinderen. Het wijnhuis ligt op een idyllische en afgelegen locatie in het beschermde natuurgebied van Meersburg met een prachtig uitzicht op de Bodensee. Aufricht ligt officieel in het wijngebied Baden alleen een iets zuidelijk deel daarvan: de Bodensee.
  De Bodensee is goed voor een derde van het totale zoetwaterreservoir van Duitsland. Aan de overkant zie je de sneeuwgletsjers van de Zwitserse Alpen liggen. Een oude gletsjer heeft ooit kalksteen verpulverd en opgestuwd tot een heuvelrug van löss met sedimenten van graniet. Hier wordt geprofiteerd van de klimatologische omstandigheden van het bergklimaat. Het is hier koeler dan in de rest van Baden doordat de wijngaarden hoger liggen en door de temperende werking van de Bodensee.
  Deze Chardonnay, klassiek gemaakt, heeft in de neus veel fruit als kweepeer en grapefruit. Deze fruittonen zijn elegant verweven met een complex zacht citrus aroma. De wijn heeft een opvoeding op gebruikte vaten gehad van Franse komaf. Hoog niveau Chardonnay die kan opboksen tegen de wijnen uit de Bourgogne.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen