2022- Bassermann-Jordan, Chardonnay

 • Wijnhuis: Bassermann-Jordan
 • Druif: Chardonnay
 • Gebied: Pfalz
 • Jaar: 2022
 • Stijl: 

  Geheimer Rat. Dr. von Bassermann-Jordan is gevestigd in de Pfalz, zij bezitten 49 hectare wijngaarden in de plaatsen Forst, Deidesheim en Ruppertsberg. De geschiedenis van Geheimer Rat Dr. Von Bassermann-Jordan gaat tot ruim 300 jaar terug. Dr. von Bassermann-Jordan is een van de wijnboeren die de Pfälz in kwalitatief opzicht op de kaart heeft gezet. In hun legendarische wijnkelder worden de wijnen bewaard vanaf 1811. In de kelders in Deidesheim zijn veel amfora’s gevonden uit de Romeinse tijd. Het unieke wijnetiket is ontworpen door Alois Balmer in 1905, dit wijnetiket staat louter op de flessen gemaakt van eigen wijngaarden op de beste locaties.

  De Burgunder-druivenrassen worden door V. Bassermann-Jordan bewust aangeboden zonder een locatie beschrijving, omdat bij de wijnen het variëteitskarakter van de wijnstokken op de voorgrond staat.
  De druiven worden zo vroeg mogelijk in de ochtend geoogst om een fris en fruitig boeket te krijgen.
  De gisting vindt grotendeels plaats op RVS. Een klein deel rijpt op houten vaten om de wijn extra body te geven. Tonen van peer, kweepeer en een subtiele rokerigheid kenmerken de neus van deze wijn. Hij is in de mond fris met een medium body en een elegante afdronk.
  De bodem is een licht zandige lössbodem met plaatselijk buntsandstein.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen