2022- Bassermann-Jordan, Kieselberg GG Riesling

 • Wijnhuis: Bassermann-Jordan
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Pfalz
 • Jaar: 2022
 • Stijl:

  Geheimer Rat. Dr. von Bassermann-Jordan is gevestigd in de Pfalz, zij bezitten 49 hectare wijngaarden in de plaatsen Forst, Deidesheim en Ruppertsberg. De geschiedenis van Geheimer Rat Dr. Von Bassermann-Jordan gaat tot ruim 300 jaar terug. Dr. von Bassermann-Jordan is een van de wijnboeren die de Pfälz in kwalitatief opzicht op de kaart heeft gezet. In hun legendarische wijnkelder worden de wijnen bewaard vanaf 1811. In de kelders in Deidesheim zijn veel amfora’s gevonden uit de Romeinse tijd. Het unieke wijnetiket is ontworpen door Alois Balmer in 1905, dit wijnetiket staat louter op de flessen gemaakt van eigen wijngaarden op de beste locaties.

  De Kieselberg ligt ten westen van Deidesheim op de helling van het Haardtgebergte. Het ligt tussen Mäushöhle en Leinhöhle in. De kieselberg wijngaard is het oudste persceel en werd in 1979 aangeplant.
  
In de wijn proef vooral hints van peer en appel, maar ook een vleugje pruim. Hij is sappig in de mond en heeft elegante zuren, een fijne mineraliteit en een lange afdronk. Laat de Kieselberg gerust nog eens 3-5 jaar rijpen voordat je hem drinkt.

   

0 sterren op basis van 0 beoordelingen