2022- Bassermann-Jordan, Ungeheuer ‘Ziegler’ Erste Lage Riesling

 • Wijnhuis: Bassermann-Jordan
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Pfalz
 • Jaar: 2022
 • Stijl: 

  Geheimer Rat. Dr. von Bassermann-Jordan is gevestigd in de Pfalz, zij bezitten 49 hectare wijngaarden in de plaatsen Forst, Deidesheim en Ruppertsberg. De geschiedenis van Geheimer Rat Dr. Von Bassermann-Jordan gaat tot ruim 300 jaar terug. Dr. von Bassermann-Jordan is een van de wijnboeren die de Pfälz in kwalitatief opzicht op de kaart heeft gezet. In hun legendarische wijnkelder worden de wijnen bewaard vanaf 1811. In de kelders in Deidesheim zijn veel amfora’s gevonden uit de Romeinse tijd. Het unieke wijnetiket is ontworpen door Alois Balmer in 1905, dit wijnetiket staat louter op de flessen gemaakt van eigen wijngaarden op de beste locaties.

  Tot 1971 was Ziegler een onafhankelijke wijngaard. In 2012 is besloten om de wijngaard die zich in het voormalige Ziegler bevond uit te breiden tot Ungeheuer - Ziegler. Eigenlijk een Grosse Lage wijngaard maar omdat Bassermann-Jordan al genoeg grand cru’s maakt is besloten deze te declassificeren. De bodem van Ungeheuer is basalt met zandsteen.
  De wijn geeft weelderige bloementonen gecombineerd met fijne vruchten. Hij heeft veel mineraliteit en een lange intense afdronk. Ook heeft hij een rokerige hout toon.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen