2022 - J.J. Prüm, Wehlener Sonnenuhr riesling Auslese 0,375 L

 • Wijnhuis: J.J. Prüm
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Mosel
 • Jaar: 2022
 • Stijl:

  J.J. Prüm is een vooraanstaand Duits wijnhuis dat gevestigd is in de beroemde Moezelregio. Dit wijnhuis, opgericht in 1911, geniet wereldwijd een uitstekende reputatie vanwege zijn uitzonderlijke Riesling-wijnen. De naam J.J. Prüm staat synoniem voor traditie, precisie en terroirgerichte wijnbouw.

  De kern van de erfenis van J.J. Prüm is geworteld in hun toewijding aan de Riesling-druif, die gedijt in de unieke omstandigheden van de Moezelvallei. De wijnmakers van J.J. Prüm begrijpen als geen ander het belang van terroir, waarbij ze de kenmerken van hun diverse wijngaarden volledig benutten om wijnen te produceren met een uitgesproken persoonlijkheid en smaakprofiel. Een van de beroemdste wijngaarden in hun bezit is de Wehlener Sonnenuhr, die wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze Riesling-wijngaarden in Duitsland.

  De wijnen van J.J. Prüm staan bekend om hun zuiverheid en elegantie. Ze hebben een indrukwekkend vermogen om de unieke eigenschappen van de Moezel terroir uit te drukken, met frisse zuren, verfijnde mineraliteit en een subtiele fruitige zoetheid. Deze wijnen hebben internationale erkenning gekregen en zijn geliefd bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

  Met talloze onderscheidingen en een toewijding aan traditionele wijnbereidingstechnieken blijft J.J. Prüm een toonaangevende producent van Riesling-wijnen en een ambassadeur van de buitengewone kwaliteit die de Moezelregio te bieden heeft.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen