2022 - Knewitz, Steinacker GG Riesling

 • Wijnhuis: Knewitz
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Rheinhessen
 • Jaar: 2022
 • Stijl: 

  De Steinacker wijngaard is de koelste wijngaard van het wijnhuis. De oude wijnstokken staan aangeplant op een bodem van ijzererts en kalksteen. De wijn heeft een licht gele kleur met een groene toets. In de aanzet proef je vuursteen en citrusaroma’s. Tonen van peren, exotisch fruit maar ook kamille komen langzaam naar boven. De wijn is levendig en kruidig. De frisse zuren combineren heerlijk met de mineraliteit. Hij heeft een enorme lengte en laat een bijna korrelig en pikant mondgevoel achter. De koele, zoute en frisse aroma’s in de afdronk tonen de klasse van deze buitengewone en heerlijke Riesling. 

  De Knewitz familie maakt al wijn sinds de 19e eeuw. Sinds 1986 werkt deze familie met passie aan hun wijnen in Appenheim, in het wijngebied Rheinhessen. Op dit moment vormt Tobias samen met zijn partner Corina en broer Björn het Knewitz-team. Vader Gerard is ook constant aanwezig en ondersteunt daar waar nodig is. Het wijnhuis bezit tegenwoordig 25 hectare wijngaarden met overwegend Riesling en Pinot-variëteiten.

  Weingut Knewitz heeft ervoor gekozen hun portfolio in 3 classificaties te verdelen: Gutswein, Ortswein en Lagewein. Hun ‘instapwijn’, de Gutswein, laat je kennis maken met het koele karakter en de kalkrijke bodem van het Welzbachtal. En waar de Ortswein verschillende bodemsamenstellingen accentueert van de afzonderlijke steden, laat de Lagenwein het volledige potentieel zien van de zeer bijzondere wijngaarden in en rond Appenheim. 

  De bodem waar de wijngaarden staan aangeplant is erg divers, maar de grote hoeveelheid kalksteen vormt de rode draad in het geheel. Deze kalksteen geeft de wijnen hun puurheid en precisie, samen met krachtige zuren en een heerlijk verfrissend karakter. De Goldberg, Hundertgulden, Honigberg, Steinacker, Eselpfad en Laurenziberg stammen allemaal af van dezelfde tertiaire bodem, maar vertonen elk hun eigen onderscheidende karakter
   

0 sterren op basis van 0 beoordelingen