2022 - Rings, GG Saumagen Riesling

 • Wijnhuis: Rings
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Pfalz
 • Jaar: 2022
 • Stijl:

  Weingut Rings is in 2001 opgericht door de broers Steffen & Andy en zijn hard op weg om bij de top van Duitsland te horen (4.5 sterren in Vinum, beste rode wijn collectie in de Eichelmann 2021). 

  De Saumagen wijngaard is een van de beroemdste grand cru locaties uit de Pfalz. Mergelkalk vermengd met talloze kleine kalksteenrotsen kenmerkt de bodem in dit kleine gebiedje. De wijnstokken liggen op het zuiden/zuidoosten. Hier gedijen de wijnstokken het beste. De druiven worden met de hand geoogst en de wijn rijpt op zijn droesem in roestvrijstaal en grote houten vaten. Deze GG is zeer mineeralig met een krijtachtige structuur. In de neus tonen van kruisbes, nectarine, perzik en peer. Maar ook een toets van mediterrane kruiden. Hij is mooi rond en soepel. Dankzij de levendige zuren is deze riesling heerlijk fris in de mond. De wijn is nu al fantastisch maar heeft ook zeker bewaarpotentieel, mede door zijn aanzienlijke lengte. 

  Weingut Rings is gevestigd in Freinsheim, ten westen van Ludwigshafen. Omgeven met wijngaarden die variëren tussen zand, kalksteen en terrarossa. Ze hebben focus op drie stijlen wijn: riesling, spätburgunder & Franse variëteiten zoals cabernet en syrah.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen