2022 - Rings, KREID Riesling

 • Wijnhuis: Rings
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Pfalz
 • Jaar: 2022
 • Stijl: 

  Weingut Rings is in 2001 opgericht door de broers Steffen & Andy en zijn hard op weg om bij de top van Duitsland te horen (4.5 sterren in Vinum, beste rode wijn collectie in de Eichelmann 2021).

  Weingut Rings is gevestigd in Freinsheim, ten westen van Ludwigshafen. Omgeven met wijngaarden die variëren tussen zand, kalksteen en terrarossa. Ze hebben focus op drie stijlen wijn: riesling, spätburgunder & Franse variëteiten zoals cabernet en syrah.

  In 2018 maakte de geboeders Rings deze wijn voor het eerst. Hij was bedoeld als eerbetoon aan hun vader. De druiven zijn afkomstig van wijnstokken van de Saumagen, de oude “Kreidkeller” wijngaard. De wijnstokken, die ruim 30 jaar oud zijn, staan op witte kalksteen met ijzerhoudende rode grond in de ondergrond. Dit perceel staat direct naast het bos met een koel microklimaat.

  Deze riesling is zuiver en kurkdroog. Precies zoals de vader van de broers het lekker vond. Een grote, complexe en geconcentreerde wijn. Hij heeft een sterke structuur, strakke smaak, delicate romigheid en een beetje rokerig. Daarnaast tonen van witte perzik, geel steenfruit en witte peper. In de mond is het een ronde, mondvullende en zijdezachte wijn, maar daarnaast heel verfijnd en droog. De afdronk is licht zout en vol spanning.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen