2022 - Schäfer-Fröhlich - GG Felsenberg

Beschikbaarheid: Op voorraad
 • Wijnhuis: Schäfer-Fröhlich
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Nahe
 • Jaar: 2022
 • Stijl:

  Deze Felsenberg GG is afkomstig van Porphyrbodems. Hij biedt een puur, intens, elegant en vuursteenachtig boeket, met daarnaast tonen van delicate kruiden. De wijn is vol, puur en fris in de mond, met fijne tannines en rijpe en verfijnde zuren. Een heerlijke aromatische, knapperige en lange afdronk maakt deze wijn helemaal af.

  Weingut Schafer-Fröhlich bestaat al meer dan 200 jaar. Tim Fröhlich is inmiddels de 5e generatie wijnmaker. Schafer-Fröhlich behoort tot de top van Duitsland. Zij zitten gevestigd in de Nahe, de wijnregio die genoemd is naar de kleine rivier die het landschap doorkruist. Het wijngoed van Schäfer-Fröhlich staat in het dorp Bockenau, waar de stamvaders Fröhlich zich rond 1800 vestigden.

  Zij concentreerde zich al vroeg op de enorm steile hellingen die hier te vinden zijn. Vooral op de expressieve vulkanische en leisteenbodems. Een perfecte locatie voor top Rieslings, mede door de steile hellingen in combinatie met de warme dagen en koude nachten. Hun 21 hectare wijngaarden op de beste locaties in de Nahe zijn voor 85% beplant met Riesling en 15% met bourgondische variëteiten
0 sterren op basis van 0 beoordelingen