2022 - Schäfer-Fröhlich - GG Felseneck

Beschikbaarheid: Op voorraad
 • Wijnhuis: Schäfer-Fröhlich
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Nahe
 • Jaar: 2022
 • Stijl:

  De Felseneck wijngaard is het mooiste Terroir van Tim Fröhlich. De steile helling heeft een bodem van blauwe leisteen. De wijn heeft een enorme, nog ingetogen, intensiteit. Een mooi balans tussen levendige zuren, heerlijk droog en fruit. Een prachtige wijn om weg te leggen en binnen nu en 20 jaar te drinken. 

  Weingut Schafer-Fröhlich bestaat al meer dan 200 jaar. Tim Fröhlich is inmiddels de 5e generatie wijnmaker. Schafer-Fröhlich behoort tot de top van Duitsland. Zij zitten gevestigd in de Nahe, de wijnregio die genoemd is naar de kleine rivier die het landschap doorkruist. Het wijngoed van Schäfer-Fröhlich staat in het dorp Bockenau, waar de stamvaders Fröhlich zich rond 1800 vestigden.

  Zij concentreerde zich al vroeg op de enorm steile hellingen die hier te vinden zijn. Vooral op de expressieve vulkanische en leisteenbodems. Een perfecte locatie voor top Rieslings, mede door de steile hellingen in combinatie met de warme dagen en koude nachten. 

  Hun 21 hectare wijngaarden op de beste locaties in de Nahe zijn voor 85% beplant met Riesling en 15% met bourgondische variëteiten 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen