2022 - Schäfer-Fröhlich - GG Stromberg

Beschikbaarheid: Op voorraad
 • Wijnhuis: Schäfer-Fröhlich
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Nahe
 • Jaar: 2022
 • Stijl:

  De Stromberg wijngaard heeft zeer steile hellingen, op het zuiden gericht. De 60 jaar oude rieslingstokken staan op een bodem van vulkanische (porphyr)gesteente. De wijn heeft aroma’s van perzik fruit en een hint van komijn. Hij heeft spannende zuren en een perfecte zoet-zuur balans. 

  Weingut Schafer-Fröhlich bestaat al meer dan 200 jaar. Tim Fröhlich is inmiddels de 5e generatie wijnmaker. Schafer-Fröhlich behoort tot de top van Duitsland. Zij zitten gevestigd in de Nahe, de wijnregio die genoemd is naar de kleine rivier die het landschap doorkruist. Het wijngoed van Schäfer-Fröhlich staat in het dorp Bockenau, waar de stamvaders Fröhlich zich rond 1800 vestigden.

  Zij concentreerde zich al vroeg op de enorm steile hellingen die hier te vinden zijn. Vooral op de expressieve vulkanische en leisteenbodems. Een perfecte locatie voor top Rieslings, mede door de steile hellingen in combinatie met de warme dagen en koude nachten. 

  Hun 21 hectare wijngaarden op de beste locaties in de Nahe zijn voor 85% beplant met Riesling en 15% met bourgondische variëteiten 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen