2023 - Knewitz, Riesling

 • Wijnhuis: Knewitz
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Rheinhessen
 • Jaar: 2023
 • Stijl:
  Riesling is zonder twijfel het visitekaartje van Knewitz. Want deze druif weerspiegelt de kalksteenbodems van het wijnhuis als geen ander. Deze Riesling geeft aroma’s van honing, bloemen en jong steenfruit, maar ook gekruidheid. Daarnaast heeft de wijn knapperige en verfrissende zuren, kom je in de afdronk een frisse pittigheid tegen en een mooie mineraliteit. Een echte doordrinker!

  De Knewitz familie maakt al wijn sinds de 19e eeuw. Sinds 1986 werkt deze familie met passie aan hun wijnen in Appenheim, in het wijngebied Rheinhessen. Op dit moment vormt Tobias samen met zijn partner Corina en broer Björn het Knewitz-team. Vader Gerard is ook constant aanwezig en ondersteunt daar waar nodig is. Het wijnhuis bezit tegenwoordig 25 hectare wijngaarden met overwegend Riesling en Pinot-variëteiten.

  Weingut Knewitz heeft ervoor gekozen hun portfolio in 3 classificaties te verdelen: Gutswein, Ortswein en Lagewein. Hun ‘instapwijn’, de Gutswein, laat je kennis maken met het koele karakter en de kalkrijke bodem van het Welzbachtal. En waar de Ortswein verschillende bodemsamenstellingen accentueert van de afzonderlijke steden, laat de Lagenwein het volledige potentieel zien van de zeer bijzondere wijngaarden in en rond Appenheim. 

  De bodem waar de wijngaarden staan aangeplant is erg divers, maar de grote hoeveelheid kalksteen vormt de rode draad in het geheel. Deze kalksteen geeft de wijnen hun puurheid en precisie, samen met krachtige zuren en een heerlijk verfrissend karakter. De Goldberg, Hundertgulden, Honigberg, Steinacker, Eselpfad en Laurenziberg stammen allemaal af van dezelfde tertiaire bodem, maar vertonen elk hun eigen onderscheidende karakter. 


0 sterren op basis van 0 beoordelingen