2019 - Georg Breuer - Spätburgunder - Pinot Noir

 • Wijnhuis: Georg Breuer
 • Druif: Spätburgunder
 • Gebied: Rheingau
 • Jaar: 2019
 • Stijl:
  Wat een waanzinnige pinot noir is dit. Wat mij betreft heeft dit weinig met de Duitse Spätburgunder te maken. Ondanks de voor Duitsland zeer typerende ondergrond met leisteen en kwarts, doet mij dit niet denken aan andere producenten met ditzelfde terroir. Het brengt mij eerder in de Franse Bourgogne. Zeer delicaat, verfijnd, licht bloemig, primair rood fruit (meer kers dan aardbei), goede zuren en een fenomenaal laag alcohol percentage van 12%. En dat in het warme jaar 2018! Deze wijn moet je gedronken hebben!

  Georg Breuer hoort tot de absolute top in de Rheingau! Het wijnhuis is opgericht in 1880 en sinds begin 20e eeuw in beheer van de familie Breuer. Het was vooral Bernard Breuer, zoon van Georg, die vanaf de jaren tachtig een dusdanige kwaliteit wist te produceren dat het domein internationaal hoog in aanzien kwam te staan.

  Op dit moment wordt het wijnhuis gedirigeerd door Theresa Breuer. Ze beschikt over 34 hectare aan wijngaarden, waarvan 27 in Rüdesheim en 7 in Rauenthal (en een klein beetje in Lorch). Ruim 60% bevindt zich op steile hellingen, waaronder wijnen op de Berg Schlossberg, Berg Rottland, Berg Roseneck en de Nonnenberg.

  Breuer is een echte riesling specialist, maar ze maakt ook zeer delicate spätburgunders. Weingut Georg Breuer staat vooral bekend om de elegantie, de gastronomische inzetbaarheid en het bewaarpotentieel van zijn wijnen. Het zijn schone, transparante wijnen met een geheel eigen stijl. Aan de basis daarvan liggen de natuurvriendelijke, ambachtelijke werkwijze en de laag gehouden rendementen. De gemiddelde opbrengst bedraagt 45 hl/ha, bij de topwijngaarden is dat 15-25 hl/ha.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen