2022- Bassermann-Jordan, Jesuitengarten GG Riesling

 • Wijnhuis: Bassermann-Jordan
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Pfalz
 • Jaar: 2022
 • Stijl: Geheimer Rat. Dr. von Bassermann-Jordan is gevestigd in de Pfalz, zij bezitten 49 hectare wijngaarden in de plaatsen Forst, Deidesheim en Ruppertsberg. De geschiedenis van Geheimer Rat Dr. Von Bassermann-Jordan gaat tot ruim 300 jaar terug. Dr. von Bassermann-Jordan is een van de wijnboeren die de Pfälz in kwalitatief opzicht op de kaart heeft gezet. In hun legendarische wijnkelder worden de wijnen bewaard vanaf 1811. In de kelders in Deidesheim zijn veel amfora’s gevonden uit de Romeinse tijd. Het unieke wijnetiket is ontworpen door Alois Balmer in 1905, dit wijnetiket staat louter op de flessen gemaakt van eigen wijngaarden op de beste locaties.
  De Jesuitengarten ligt gelegen aan de rand van Forst, in de directe omgeving van Kirchenstück en Pechstein. Het is een van de beste wijngaarden van de Pfalz, o.a. vanwege het extreem hoge mineraalgehalte. De locatie staat bekend om zijn fijne en elegante wijnen met een grote complexiteit. De bodem bestaat hier uit zandklei met kalk en een hoog gehalte aan basalt. De naam vindt zijn oorsprong terug naar de bezittingen van het voormalige Jesuit klooster in Neustadt an der Weinstrasse. In 1793 heeft de Jordan familie het wijngoed gekocht.
  De perfect rijpe druiven van de Jesuitengarten worden half oktober met de hand geplukt in verschillende rondes. Elke ronde wordt afzonderlijk geperst. De wijn laat in de neus fijne aroma’s zien. Citrus, levendigheid en een duidelijke mineralige toets. In de smaak komt die levendigheid werderom langs, met fijne tannines. De wijn zal tussen 2023/2024 optimaal op dronk zijn.

   

0 sterren op basis van 0 beoordelingen