2022- Bassermann-Jordan, Kirchenstück GG Riesling

 • Wijnhuis: Bassermann-Jordan
 • Druif: Riesling
 • Gebied: Pfalz
 • Jaar: 2022
 • Stijl: 

  Geheimer Rat. Dr. von Bassermann-Jordan is gevestigd in de Pfalz, zij bezitten 49 hectare wijngaarden in de plaatsen Forst, Deidesheim en Ruppertsberg. De geschiedenis van Geheimer Rat Dr. Von Bassermann-Jordan gaat tot ruim 300 jaar terug. Dr. von Bassermann-Jordan is een van de wijnboeren die de Pfälz in kwalitatief opzicht op de kaart heeft gezet. In hun legendarische wijnkelder worden de wijnen bewaard vanaf 1811. In de kelders in Deidesheim zijn veel amfora’s gevonden uit de Romeinse tijd. Het unieke wijnetiket is ontworpen door Alois Balmer in 1905, dit wijnetiket staat louter op de flessen gemaakt van eigen wijngaarden op de beste locaties.
  De Grosse lage Kirchenstück ligt in het dorp Forst en wordt gekenmerkt door haar speciale microklimaat. De wijngaard bevindt zich achter de Forsterkerk, vandaar haar naam. Kirchenstück wordt omringt door zandstenen gebouwen en kniehoge muren die het gebied afbakenen. Deze slaan overdag de warmte op en geeft deze ’s nachts weer vrij. De bodem is divers en bestaat uit basalt, zandsteen, kalksteen en klei.
  De druiven worden midden oktober geoogst. Na een strenge selectie in de wijngaard is er gekozen om de druifjes zacht te persen. De wijn heeft een opvoeding op houten vaten en heeft tot eind juli op zijn droesem gelegen. Hij heeft een rokerige neus, een kruidigheid en wat peper. In de mond is de wijn sappig en fris. Hij heeft een elegante, lange en complexe afdronk. Het is nog een jonge wijn, die over enkele jaren zijn volle kracht en finesse zal laten zien.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen