In 2016 heb ik, o.a. samen met Bob en Chanan, restaurant Scheepskameel opgericht, dat inmiddels beroemd is vanwege de Duitse wijnkaart. Aanvankelijk was ik erg nerveus over deze wijnkaart, maar al snel verdween mijn onzekerheid en verwierf de wijnkaart een bijzondere plek in de Amsterdamse restaurantwereld en ver daarbuiten.
Mijn fascinatie voor Duitse wijn begon in Frankfurt, bij restaurant Heimat. Oliver, de eigenaar en sommelier, liet ons in 2015 een hele reeks verschillende Duitse rieslings proeven, wat mijn interesse voor Duitse wijn verder aanwakkerde. Wat mij meteen opviel, was het bijzondere type mensen dat werkzaam is in de Duitse wijnindustrie. Het zijn enorm intelligente, vriendelijke mensen met een grote gedrevenheid om een kwaliteitsproduct te maken. Met hen bouw je niet alleen een zakelijke relatie op, maar compleet organisch ook een hechte vriendschap.
Om onze gasten van Scheepskameel de beste Duitse wijnen te kunnen aanbieden, besloten we zelf Duitse wijnen te importeren. Destijds werden veel fantastische Duitse wijnboeren nog over het hoofd gezien. Zo ontstond Wijnkameel.
Ik ben enorm trots op elke wijnboer waarmee we samenwerken. Deze vakmensen streven in elk prijssegment naar de hoogste kwaliteit en halen werkelijk alles uit hun druiven. Samenwerken met zulke gepassioneerde mensen is voor mij essentieel en geeft me veel energie. Hun streven naar perfectie maakt het voor mij een grote eer om hun wijnen met jullie te mogen delen.
Ik hoop jullie snel te zien bij een van onze wijnproeverijen of evenementen in Scheepskameel!